Wat is Body Stress Release?

Body Stress Release betekent letterlijk: lichaamsspanning (‘body stress’) loslaten (‘release’)
Het lichaam geeft via reflextests alle informatie die nodig is voor het toepassen van Body Stress Release (BSR).

De BSR practitioner spoort op waar in het lichaam spierspanning aanwezig is. Wanneer een niveau van overbelasting is bereikt, wordt spanning in ons lichaam vastgezet als Body Stress. Het lichaam gaat zich met automatische reflexen beschermen, waarbij de spieren en ander weefsel zich aanspannen. De zenuwbanen worden hierdoor onder druk gezet en kunnen hierdoor geen of minder signalen doorgeven aan de hersenen.

Omdat daardoor de hersenen niet voldoende signalen krijgen dat er iets mis is in het lichaam, of dat bijvoorbeeld een verkramping of (oude) blessure niet goed meer herstelt, wordt er door het brein geen actie ondernomen om het probleem op te lossen. BSR geeft het lichaam impulsen om deze disbalans te herstellen zodat het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk weer kan doen.

De oorzaak van Body Stress kan fysiek zijn, bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding, een auto-ongeluk of valpartij. Ook kan het lichaam zich gaan wapenen tegen emotionele overbelasting. Dit kan het gevolg zijn van te hoge werkdruk, familie- of relatieproblemen of andere emotionele of psychische spanningen. In sommige gevallen kan zelfs contact met irriterende stoffen, zoals verf, schoonmaak- en/of verzorgingsproducten, of chemische toevoegingen in levensmiddelen eenzelfde beschermingsreactie opwekken, denk hierbij aan allergieën of overbelasting door chemische stoffen.

De behandeling bestaat uit het lokaliseren van deze vastgezette spierspanning en het toepassen van een release op de plekken waar wij spanning constateren. Een release is een impuls/lichte druk op een van te voren uitgeteste plaats in een specifieke richting, om het lichaam te stimuleren de spanning los te laten.

De techniek is zo mild, dat zij geschikt is voor iedereen: jong of oud, ziek of gezond.

Meer informatie op de website van Body Stress Release Nederland en op Pinterest

Klik hier voor meer informatie over BSR op de landelijke website van Body Stress Release Nederland. Hier vindt u ook een overzicht van practitioners in heel Nederland, verhalen van cliënten, en meer informatie over de BSR-techniek en werkwijze.

Meer over Body Stress Release op Pinterest