Ervaringen van onze cliënten

Chronische spanning door stressvolle periode – Chris (38)

Mijn BSR behandelingen door Jeanine voelden voor mij als een onmisbare en structurele stap richting herstel, na een lange periode van hoge spanning. Bij de intake nam Jeanine alle tijd om rustig mijn situatie en wensen door te nemen. Alles was bespreekbaar, en het wederzijds begrip gaf al rust. Gedurende de behandelperiode voelde ik de spanning en het gevoel van gejaagdheid in mijn lichaam afnemen; eindelijk kon ik onder goede begeleiding mijn ‘harnas’ fysiek en mentaal uitdoen. De praktijkruimte nodigt uit tot rust, echt een moment voor jezelf. En Jeanine heb ik ervaren als iemand die bijzonder goed luistert, meeleeft maar niet meelijdt, en die haar wens en gave om mensen in hun gezondheid te ondersteunen op een bijzonder prettige én kundige manier in praktijk brengt.

“Overleven”: stress en vermoeidheid – Wendy (50)

De afgelopen jaren heb ik een zwaar medisch pad doorlopen. Hierdoor ervaarde ik een aaneenschakeling van verschillende stressfactoren.
Daar er geen moment van ontspanning mogelijk was, ontstond er bij mij een overlevingspatroon.
Mijn lichaam en geest kwamen niet meer tot rust met o.a. als gevolg torenhoge spierspanning, dag en nacht, misselijkheid en een adrenaline spiegel sky high waardoor bijnieren gingen protesteren.
In mijn hersenen was het overlevingsknopje aangezet en omdat deze overlevingstand zo lang duurde werd dit een “standaard” reactie. En deze kreeg ik dus niet meer uit.
Omdat ik volledig uitgeput was heb ik hulp gezocht bij verschillende zorgaanbieders en na veel omzwervingen en verschillende andere therapieën, ben ik terecht gekomen bij Body Stress Release therapie.
Jeanine heeft mij geholpen om mijn lichaam en geest weer in ruststand te brengen. Door haar professionele handen ben ik een ander mens geworden. Mijn lichaam kan weer ontspannen en ik voel mezelf weer op de aarde staan.
Ik kan zeggen dat zij voor mij een zeer belangrijke bijdrage heeft geleverd aan mijn herstel. En daar ben ik heel dankbaar voor.

Rug- en schouderklachten – Karen (62)

Ik kwam bij BSR Voorhout met veel pijn in mijn rug en schouders door mijn werk in de zorg. Ik kwam elke dag doodmoe thuis en op mijn werk kreeg ik tijdelijk andere werkzaamheden. De fysio kon mij niet verder helpen en ik checkte als laatste optie BSR. Ik was in het begin steeds heel moe na de behandelingen, maar al na de eerste keren merkte ik dat mijn schouders minder pijn deden en beweeglijker werden. Mijn onderrug was de eerste tijd ook behoorlijk gevoelig, tot er een dag kwam dat ik ineens bedacht dat ik mijn onderrug al een paar dagen niet meer gevoeld had! Al snel was mijn energie weer terug. Op mijn werk heb ik andere taken gekregen, omdat mijn eerdere werkzaamheden te veel van mijn lijf vroegen. Ik heb ook geleerd beter mijn grenzen in de gaten te houden en neem op tijd rust, zodat mijn lichaam zelf weer kan herstellen van een intensieve dag of sporten.

Nu kom ik alleen zo’n vier keer per jaar bij Paul voor ‘onderhoud’ en ik voel me jonger dan 5 jaar terug!

Gespannen bilspier met uitstralingspijn – Mark (27)

Na een blessure had ik bij het hardlopen steeds meer last van mijn bilspieren en benen. Eerst was het alleen bij het sporten en dan ging het wel weer weg na een paar uur. Maar het bleef steeds langer. Het straalde uit naar mijn benen waardoor ik steeds meer pijn kreeg, ook bij het zitten, tijdens werk en thuis. Ik kon niet meer goed slapen van de spierpijn of irritaties in mijn benen.

Een hardloopmaatje adviseerde BSR en het heeft geholpen. Het eerste wat ik merkte is dat ik beter ging slapen en niet meer zo gauw wakker werd. Het was even wennen om een paar weken lang niet te sporten, maar ik merkte wel dat dat goed was. Het gaat nu een stuk beter en het viel anderen ook op dat ik eigenlijk makkelijker en sneller loop dan voorheen.

Bedplassen – Muriel (7)

Mijn dochtertje Muriel was met 3 1/2 zindelijk. Wat laat, maar we waren geweldig blij dat ze helemaal uit de luiers was. Tot we gingen verhuizen en ze naar een nieuwe school ging. Ze was 7 en ineens was ‘s ochtends haar bed weer vaak nat. Het ging ook wel eens goed, maar we hebben weer een plastic matrashoes gekocht omdat we er geen pijl op konden trekken. Muriel werd steeds stiller en soms kwam er een uitbarsting. Ze wilde niet bij haar nieuwe vriendinnetjes spelen en bij ze slapen vond ze al moeilijk, maar dat wilde ze nu helemaal niet meer.

Via via hoorden we over BSR. Muriel wilde niet meer naar therapeuten enz toe die we met haar hadden bezocht voor haar probleem. We kregen haar tenslotte toch zover om naar BSR te gaan. Jeanine was geduldig en gezellig met haar. Ze stelde haar gerust en maakte er een spelletje van om op de bank te gaan. Vanaf de 2e keer wilde Muriel uit zichzelf naar BSR en ze vroeg er zelfs om. Iedere keer ging het droogblijven een stukje beter. Ze had nog wel eens een ‘ongelukje’ in een drukke spannende tijd, maar het werd steeds gemakkelijker. Laatst heeft ze voor het eerst weer bij haar tante gelogeerd. Ze bleef helemaal droog!

Migraine en spanningshoofdpijn – Eva (43)

BSR heeft me mijn leven weer teruggegeven. Ik had al jaren last van migraineaanvallen en vorig jaar werden die steeds heviger en ze kwamen steeds vaker. Naast de migraine had ik bijna elke dag hoofdpijn die uit mijn nek en schouders kwam. Ik kon op migrainedagen niet functioneren zonder medicijnen. Terwijl zelfs de ‘gewone’ hoofdpijn ondanks pijnstillers er vaak doorheen brak.

Ik wist niet meer wat het was om pijnvrij te zijn, totdat Body Stress Release langskwam. Hoe het werkt weet ik niet, maar al na 1-2 behandelingen van Paul begon ik me beter te voelen. Nu heb ik nog steeds wel eens hoofdpijn, maar dat is veel minder heftig en minder vaak. De echte migraineaanvallen (beginnend met flitsen, licht en geluidsgevoeligheid, en daarna zware hoofdpijn, misselijk enz.) zijn weg. Het is zo’n verademing om weer vol energie en plezier de dag door te kunnen. Pas achteraf merk ik hoeveel energie het kostte om dagelijks met pijn te lopen. Super bedankt!